Tény, hogy az Apple hatalmas üvegajtós boltjai nagyon jól néznek ki, de valahogy vonzzák a bajt, hiszen az év végén Párizsban törtek fel egy boltot, majd később autóval hajtottak át egy másikon a tengerentúlon.

Utóbbinak az érdekessége, hogy a Lincoln Parkban lévő üzlet volt az áldozat, ahová igen stílusosan egy Lincoln Town Car hajtott be durván, igaz ez nem rablás céljából történt, hanem tulajdonképpen baleset volt, de sajnos az autó pont egy táblagépekkel teli asztal talált el, mielőtt nekiment a falnak. Szombaton pedig a Boulder App Store lett áldozata egy támadásnak, ahol egy csuklyás elkövető nemes egyszerűséggel három féltéglával bezúzta az üvegajtót, majd gyorsan összeszedte, amit bent talált, és elhagyta a helyszínt.

A támadás furcsasága, hogy az összetört üvegajtó messze többe kerül, mint amennyi Apple terméket magával vitt a tolvaj, előbbi ugyanis 100 000 dollárjába fájt az Apple-nek, míg az eltulajdonított eszközök összértéke 64 000 dollár. A hatóságok szerint laptopok, táblagépek és mobiltelefonok tűntek el, de ez talán annyira nem megdöbbentő információ. “Az Apple termékek olyanok, mint az arany. Nagyon könnyű őket eladni”, mondta Rick Levitt, a Macintosh Computer iTech elnöke, aki szerint az ellopott laptopok között kétezer dollárosak is vannak, melyeket pillanatok alatt el lehet sózni az online felületeken. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, mégis miből készül egy Apple-bolt ajtaja, talán drágakövekből, hogy magyar pénzre átszámolva majdnem 22 milliót ér?