Az Apigee által végzett friss felmérés során 762 okostelefon tulajdonost kérdeztek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban arról, hogy milyen alkalmazásokat használnak, és mennyire függenek azoktól. A megdöbbentő számokat szolgáltató felmérés szerint, a megkérdezettek 82 százaléka egy napig sem képes nélkülözni bizonyos mobil appokat.

Ezek közül a három legnépszerűbbnek az e-mail kliens (57%), a Facebook (41%) és az ébresztőóra (31%) számít – utóbbit még lehet hagyományos eszközzel pótolni, az első két alkalmazás viszont tényleg azt mutatja, az embereknek egyszerűen zsigeri szinten szükségük van az információra és a kommunikációra, mégpedig bárhol és bármikor.

Arra a kérdésre, hogy ha választania kell, hogy vizet, vagy a mobil alkalmazásait vigye magával, amikor elmegy otthonról, az emberek 85 százaléka azt mondta, hogy a telefont választaná. Országokra bontva, Spanyolország a leginkább alkalmazásfüggő ország: itt már 93 százalék nem bírja ki egy napig sem a kütyüje nélkül, de ami talán ennél is durvább, hogy az amerikai megkérdezettek fele mindössze négy órát bír ki okostelefonja nélkül. Az is kiderült, hogy a franciák 18 százaléka képtelen vacsorát rendelni mobil alkalmazás nélkül.

Néhány felhasználó még azt is bevallotta, hogy napi akár 50 alkalmazást is képes használni. Ti, Mobilport.hu olvasók, hogy vagytok ezzel? Hány appot használtok egy nap? Mennyi időt bírtok ki a telefonotok nyomkodása nélkül?