A Google árfolyama 1 százalékot emelkedett a nyitást követően, és a részvény 800 dollár fölé került. A vállalat papírjai 30 százalékkal kerültek feljebb az elmúlt 12 hónapban.

Szabadalmi per

Több szabadalma megsértésével vádolja a BT-t a Google, amely jogi lépéseket is kezdeményezett emiatt. A két cég már 2011 óta perben áll egymással. A Google egyszerre két bírságon is eljárást indított a brit távközlési óriás ellen: hazai pályán négy szabadalmi ügy miatt perelnek, míg „idegenben” további egy, de az amerikai esetektől elválló szabadalomsértés a jogi akció alapja.

A keresőóriás egyik szóvivője emellett azzal vádolta meg a brit távközlési óriást, hogy az a szabadalmi trollokat támogatja, azaz az olyan cégeknek segít, amelyek azért vásárolnak meg különböző szabadalmakat, hogy a későbbiekben szabadalomsértési pereket akaszthassanak nagyvállalatok nyakába.

A háború egyik legaktívabb résztvevője

A Goolge egyébként a szabadalmi háború egyik legaktívabb résztvevője. A The New York Times ősszel kiadott összefoglalója szerint az elmúlt fél évtizedben az okostelefon-szektorban a legtöbb szabadalmi perben az Apple volt érintett, az almás cég jogászai közel 150 különböző ügyben jártak a bíróságra. Nem sokkal marad el azonban az iPhone gyártójától a Samsung, illetve a Google által másfél éve megvásárolt Motorola sem, a legtöbb vitás ügye egymással pedig a Motorlának és az Apple-nek van.